Най – честите повреди при автомобила и как да се справим с тях

как да се справим с честите повреди на автомобила

Всеки автомобил има своят определен пробег, преди да се появят проблемите и повредите, независимо колко маловажни или сериозни са те. Независимо от това, наличието на проблеми по колата, не означава, че е нужно да се лишаваме от нейните предимства и помощ в ежедневието.

Притежавайки автомобил, трябва да бъдем наясно, че рано или късно по него ще се появяват проблеми. Някои от тях сериозни, други, малко по – необезпокояващи. Във всички случаи, трябва да умеем да запазваме самообладание и да се насочваме към доказан автосервиз във Варна.

Гумите – често се пукат, а и още по – често спадат поради една или друга причина. А шансът да минете в гумата върху десетсантиметров пирон и той да се забие в нея. На практика не е никак малък и вероятно се е случвало на много шофьори.

Тъй като проблемите с гумите са едни от най–честите, логично е и техните решения и подготовката за тях да са редовно налице.

Как да се справим?

На първо място е добре да преглеждаме състоянието на гумите на автомобила винаги, преди да го управляваме. Тази проверка е на практика визуална. В случай, че имате съмнения към някоя от гумите, която спада бързо, то в такъв случай е най – добре да се обърнете към специалист, който да я провери и поправи при нужда.

Проблеми със стартера – Стартерът е устройството, което използва ток от акумулатора, с цел да бъде запален двигателя на автомобила. В случай, че имате повреден стартер то тогава колата не би могла да запали, съответно и да потегли.

Ремонтните дейности често изискват подмяната на повредения стартер с нов такъв, като за целта е добре да се обърнете и към оторизиран сервиз и специалисти.

Как да се справим с честите повреди на автомобила Горивото – често ли Ви се случва да забравите да заредите достатъчно гориво за нужната дестинация? Да? В такъв случай е добре да измислите начин, с който да си припомняте това важно дело.

В случай, че това се случва прекалено често, бихте имали проблеми, които по законите на Мърфи се изявяват в това, автомобилът да спре без гориво по време на дълъг път и доста далеч от бензиностанция.

Друг проблем би могъл да бъде грешката да заредите грешното гориво – тоест да заредите дизелов автомобил с бензин или обратното. В такъв случай е по – добре изобщо да не стартирате двигателя, докато горивото не бъде източено напълно.

Акумулатор – един от най – важните елементи в устройството на автомобила. Често се случва т. нар. „батерия“ на колата да се изтощи или да се повреди. Това повреда, която статистиката сочи като една от най – честите.

Такъв проблем би могъл да доведе до трудно запалване на двигателя или изобщо безуспешното потегляне на автомобила. Една от основните причини, поради която един акумулатор се изстощава прекалено бързо е честото палене и гасене на автомобила.

Това се случва, когато пътуваме на по – кратки разстояния, при които спираме често, след което отново потегляме. Това задействане и гасене на двигателя, с помощта на акумулатора е способно да изтощи „батерията“ на автомобила Ви много по – бързо.

Често много компоненти от електрониката на автомобила и в частност удобствата в купето въздействат върху живота на акумулатора. Тоест – черпят енергията си директно от него. Ако е възможно е по – добре да ограничите ненужното използване на акумулатора Така ще се стигне до запазването на процеса му на работа за доста по – дълго време.

Последни публикации
SpeedAutoBG.com е сайт на Спийд Авто © 2016 - 2023 | Всички права запазени!