Как да разберем, че климатизацията на автомобила не е ефективна

какви опасности се крият когато не се сменят филтрите навреме

На ръба на лятото и по-скоро не първите седмици от него, всеки шофьор е подсигурил задължителните действия по автомобила си, които налагат промени, заради сезона. Смяната на гумите е може би задължителното номер едно задание за всеки притежател на автомобил.

Но има и други неща, които трябва да се „прегледат“ , когато наближава лято и вие и вашата кола сте на практика неразделни.

За да „преживеете“ добре летните месеци в автомобила си е добре да разполагате и с изряден и ефективно функциониращ климатик или климатроник в автомобила.

Климатичната система е една от основните и най-използвани части на оборудването във всеки съвременен автомобил. Тя вече не е лукс, за който се заплаща допълнително. Климатичната система е нужда и задължителен елемент в конструкцията на возилото, която е нужна за комфорта на шофьора и пътниците в колата.

За съжаление обаче както и всяка друга част в една кола, климатикът също има нужда от редовна грижа и внимание, особено когато го използвате редовно.

Основни проблеми с климатиците в колите

какви опасности се крият когато не се сменят филтрите навреме

Някои от основните проблеми, които биха попречили на климатичната инсталация на автомобила ви да работи надеждно и функционално са такива, които не дават особено видим знак, до момента, в който лятото не е дошло и вие опитвате да пуснете автоклиматика си и ...изненада, той не работи.

Една от основните причини, за един автоклиматик, която може да го „издаде“, че не функционира правилно е неспособността да охлажда автомобила ви през горещите дни на лятото.

Когато от вентилационните отвори излиза предимно топъл въздух, макар и да сте включили климатика на максимум, една от причините може да бъде липсата на охлаждащ агент в системата на климатика.

Така нареченият фреон е основна течност, която трябва да изпълва климатичната система на вашето возило. Идеята на този хладилен агент – фреона е да абсорбира високите температури през лятото и да успее да охлади цялостното купете на автомобила.

Както казахме една от основните причини за не добро охлаждане на купето в автомобила може да бъде липсващ или намаляло количество фреон. Друго причина за нефункционираща климатизация на автомобила е замръзването на някое от двете външни кранчета (или и двете).

Проблем могат да бъдат и ненадеждни уплътнения на климатичната система, които могат да доведат до бързото изтичане на фреона и съответно липсата на този хладилен агент да се яви причина за неработещия климатик.

Нефункциониращ компресор е също една от причините, които могат да доведат до проблеми с автоклиматика ви. И както вече споменахме, основният начин да разберем, че климатизацията на автомобила не функционира качествено и добре е неумението й да охлади помещението в купето.

След като вече сте тръгнали по пътя за намиране на проблема е добре да се обърнете към специалисти за тази цел. Те ще проверят систематично и обстойно цялата климатична система на автомобила и биха открили проблема. В търговската мрежа и основно в по-добрите автосервизи във Варна биха ви предложили едни от основните и най-добри хладилни агента за вашата климатизация.

Всички тези типове фреон имат нужда от определено работно налягане в климатичната система, поради своите специфики. Това е също нещо, което вашият автомонтьор ще знае. Независимо каква марка или модел автомобил управлявате, причините за нефункциониращ климатик често се повтарят.

Ето защо и това е система по колата, която изисква ежесезонна грижа и поддръжка, подобно на смяната на зимните и летните гуми на автомобила или подмяната на маслото.

Всичко това, за да бъдете сигурни, че по време на горещите летни дни климатикът на автомобила ви не би ви предал.

Google+
Последни публикации
SpeedAutoBG.com е сайт на Спийд Авто © 2016 - 2019 | Всички права запазени!
Изработка на фирмен сайт от EggBlast и Оптимизация от IdeaMAX