Подмяна на зимни гуми с летни - 5 важни неща

подмяна на зимни гуми с летни - 5 важни неща

Отговорните шофьори на превозни средства бързат за се погрижат за автомобила си, когато температурата се задържи +7 градуса. Това е времето, в което трябва задължително да подмените зимните гуми с летни такива. Съществуват няколко важни неща, с които трябва да те наясно, за да се чувствате сигурни и спокойни по време на шофиране. Разберете какви са те:

Летните гуми работят до 0 градуса по Целзий

Когато температурите паднат под нулата, то не си мислете, че те остават също толкова надеждни, колкото и при по високи градуси. Характеристиките на започват да се влошават и от вас се изисква да проявите внимание и грижи и да се заемете със скорошна подмяна.

В случай, че температурата се задържи над +7 градуса, то специалистите не ви препоръчват да карате със зимни гуми. Важно е да бъдете предварително информирани за тези специфики, за да се наслаждавате на разходките с автомобила си, а не да изпитвате страх и безпокойство от евентуално ПТП.

Температура над 7 градуса - по-дълъг спирачен път

Колкото и да не ви се иска да извършвате подмяна, то рано или късно настъпва моментът, в който трябва да се заемете с нея. Запомнете, че летните гуми нямат безлимитен срок на експлоатация. Едно от най-важните неща е грайферът да не бъде прекалено малък.

Дъждовните периоди също са фактор за подмяна на гумите

В случай, че гумите са прекалено износени, тоест не притежават достатъчно дълбок протектор, то съществува опасност от загуба на контрол над автомобила. Придържайте се стриктно към правилата, които са наложени и това ще ви осигури пълноценен комфорт и сигурност.

Гумата може да спаси живот

Една от основните причини, поради които се налага подмяната на зимни гуми с летни, е свързано с това, че грижейки се за „обувките” на собствения си автомобил, вие бихте могли да предотвратите множество пътни транспортни произшествия.

Летните гуми не бива да са с протектор по-плитък от 3 мм

Ако не обърнете достатъчно внимание на това, то бъдете сигурни, че гумите ви вече са изгубили качествата си и при един проливен дъжд бихте могли да попаднете в нежелана и неочаквана ситуация.

Повечето хора, на които им предстои да извършват подмяна на зимните гуми с летни, непрестанно си задават въпроса кой автосервиз да предпочитат. Във всяко едно населено място можете да попаднете на реномиран автосервиз – Варна, София, Бургас или друг град, където за кратко време ще извършат смяната на гумите.

Последни публикации
SpeedAutoBG.com е сайт на Спийд Авто © 2016 - 2023 | Всички права запазени!