Защо се налага зареждане на автоклиматика

зашо се налага зареждане на автоклиматика

Още през 20 век започват да се произвеждат автомобили с автоклиматици, имащи за цел да охлаждат купетата на колите през летния сезон, когато температурите станат прекалено високи. Автоклиматиците си служат със значима енергия, компенсирана от самото съпротивление.

Както повечето от вас знаят, мненията по темата за това дали климатикът вдига разхода на горивото, са изключително разнообразни.
В случай, че желаете да изчислите разхода на гориво на вашия автомобил, докато климатикът е включен, то трябва да вземете под внимание мощността на двигателя, аеродинамиката и някой други фактори. Целта на днешната статия е да ви посочи някой от основните причини, поради които се изисква зареждане на климатика. То, разбира се, би могло да се осъществи в който и да е било автосервиз – Варна, София, Бургас, Пловдив, зависи кое населено място обитавате.

Защо се налага зареждане на климатика?

За никого не е тайна, че това е процес, който следва да бъде осъществен от професионалисти, притежаващи достатъчно опит и компетенции в сферата. Когато автоклиматикът ви отслабне, то най-вероятните причини това да се случи, са пропуск или изпускане на фреон. Хората, сблъскващи се с подобен вид проблем, следва да се обърнат към специализиран автосервиз, където да се извърши диагностика или ремонт, ако се изисква такъв.

Методът, чрез който се извършва проверка за пропуск на фреон, е следният: вкарва се оцветител в самата система. Ако и когато стане ясно къде точно е пропускът, то следващата стъпка е ремонтиране на автоклиматика.

Зареждането задължително трябва да се извършва, когато системата е изправна. В случай, че управлявате по-старо превозно средство, то добре е да сте наясно с това, че по-старите модели се нуждаят от презареждане през няколко години ( една или две ). Тези от вас, които досетливо включват климатика и през зимния сезон, то е абсолютно възможно да се избегне изпускането на фреон.

През последните няколко години, с цел опазване на околната среда, фреонът R12 бива подменен с фреон R134A. несъвместимостта помежду им изисква предварително почистване на системата. Погрижете се за зареждането на вашия автоклиматик и се наслаждавайте на шофирането през горещите летни дни.

Последни публикации
SpeedAutoBG.com е сайт на Спийд Авто © 2016 - 2024 | Всички права запазени!